Résidence Le Dôme des Rousses

Vaujany (Alpe d'Huez) Franţa
Skipass inclus!
Vaujany - Îmbinare perfectă de schi şi charm!

Nici o altă localitate din Alpi nu combină atât de iscusit tradiţia şi modernitatea. Situată chiar la munte staţiunea primitoare pentru familii vă aşteaptă cu străduşe întortocheate şi farmec tipic alpin. În trecut locuitorii Vaujanys depindeau în mare măsură de agricultură dar această situaţie s-a schimbat complet în anii de după război. Vaujany este acum una din cele mai bogate comunităţi din Franţa, datorită lacului de acumulare cu hidrocentrală. Aici se află şi una din cele mai moderne cabine din Franţa care face legătura din Vaujany la renumita staţiune de iarnă Alpe d'Huez. Dacă vreţi distracţie în afara pârtiilor puteţi alege dintre piscina mare sau recent deschisul patinoar de 58 x 28 m, cu tribună mare sau noua pistă de bowling. Vaujany oferă oaspeţilor şi un garaj subteran gratuit. Cine a obosit un pic poate folosi scările rulante care unesc diferitele nivele ale localităţii. Multe restaurante, pizerrii şi câteva baruri completază ofertă Vaujany.

În Vaujany puteţi începe relaxarea după o zi plină la schi la piscina "Espace Loisirs", cu tobogan, saună şi centru fitness. Vă stau la dispoziţie şi un patinoar, pe care se organizează o dată pe săptămână o seară disco. Pe lângă numeroasele restaurante găsiţi aici şi unele baruri unde puteţi petrece până în zori. În învecinata Alpe d'Huez la 25 km câteva discoteci şi numeroase baruri si cafenele asigură varietatea necesară în ceea ce priveşte viaţa de noapte. Distracţie vă aşteaptă şi la "Avalanche Bar" sau "Smithy's Tavern", unde au loc des spectacole cu muzică live, pe când pentru dans vă stau la dispoziţie cluburile la modă "L'Igloo" si "The Stage One". O varietate de activităţi posibile, cum ar fi Eisrallye, Skidooing, Snowshoe şi drumeţii de iarnă, derdeluş şi diferite sporturi de interior la Palais des Sports la Alpe d'Huez face şi din ziua "în afara pârtiilor" o adevărată aventură! O sugestie specială pentru toţi prietenii adrenalinei acţiune este alpinismul pe peretele de 200 m de la cheile Sarenne. Pe cei pasionaţi de shopping îi aşteaptă în staţiune diferite posibilităţi. Cine vrea să afle mai multe despre peisajele şi istoria Vaujany poate să viziteze muzeele din zonă, "Maison de la Faune" şi "L'Espace Patrimoine" sunt nu doar foarte informative ci oferă şi diverse activităţi.

Cu skipass-ul "Grand Domaine Ski" aveţi acces la domeniile schiabile din Alpe d'Huez, situate în principal pe partea de sud/sud-vest şi astfel în marea lor majoritate foarte însorite. De la Vaujany ajungeţi la pârtii cu foarte modernele cabine Vaujany-Alpette Vajany-Villette în doar câteva minute. Domeniul schiabil (1125 - 3330 m), cu 250 de km de pârtii şi 67 instalaţii pe cablu este considerat ca fiind deosebit de sigur în ceea ce priveşte existenţa zăpezii: 80% din pârtii sunt mai sus de 1.800 m! Pârtia cea mai spectaculoasă, "La Sarenne" începe de la gheţarul Sarenne şi coboară pe partea anterioară a Blanc Pic până în vale. Cu 16 km lungime este una dintre cele mai lungi pârtii din Europa! Pentru "experţi" este rezervată abrupta pârtie neagră "Le Tunnel" care duce de la Blanc Pic printr-un tunel pe un teren mogul de-a lungul a 3 km. Nu la fel de dificile, dar totuşi constituind o provocare vă aşteaptă pârtiile roşii de la Dôme Petits Rousses. În special coborârea "Bartavelles" oferă în general condiţii excelente de zăpadă pe fundalul impresionanţilor pereţi montani şi a văii învecinate. Începători vor găsii pârtii pe măsura la marginea Alpe d'Huez şi Vaujany. Condiţiile pentru snowboard sunt şi ele ideale aici: Fun-park-ul de la telescaunul Le Lac Blanc îl recomandăm doar celor cu multă experienţă, al doilea este în schimb ceva mai simplu. În Vaujany s-a deschis un Snow-Park pentru începători. În sezonul 2016/17, instalaţia pe cablu Signal a fost transformată într-una combi, formată dintr-o gondolă de 10 locuri şi un telescaun de 8 locuri şi transportă peste 3370 de pasionaţi ai sporturilor de iarnă pe oră. Cu skipass-ul inclus aveţi posibilitatea de a intra o dată la piscina acoperită şi la patinoarul din Vaujany. Din 21.12.2019 până la 13.03.2020 şi între 21.03.2020 - 10.04.2020 aveţi posibilitatea cu skipass-ul de 6 zile de a folosi domeniile schiabile din Grande Galaxie: mergeţi 2 zile la Les 2 Alpes (225 km) şi câte o zi la Serre Chevalier (250 km), Puy St. Vincent (75 km) şi în domeniile schiabile din jurul Sestrières şi Montgenèvre, în Via Lattea (Italia, 400 km). Pentru a folosi instalaţiile din unul din ultimele două, arătaţi skipass-ul la casa de bilete pentru a primi un document doveditor.

În jurul Alpe d'Huez vă aşteaptă pârtii cu o lungime totala de 50 km, cu diferite grade de dificultate. Foarte frumos este circuitul Panorama de la Poutran la l'Alpette, la 2100 m altitudine. Traseul duce pe lângă numeroase lacuri de munte şi peisaje fantastice de iarna! Cei mai ambiţioşi pot alege ruta "Boucle des Lacs": Cea mai lunga din regiune se întinde până la 2100 m altitudine şi este cu ai săi 20 km lungime o adevărata provocare!

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Résidence Le Dôme des Rousses, Alpe d'Huez, Franta

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta