Skipass inclus!
Tignes - Domeniu schibial al superlativelor!

Ziarul sportiv L'Equipe a confirmat că Tignes (2.100 m) este un "oraş sportiv". 85 la sută din oaspeţi fac sport la Tignes. Sportivi de înaltă performanţă vin aici pentru a se instrui aici și să ia parte la competiții internaționale. "Sportiv" nu înseamnă doar schi. Desigur stațiunea cu acces interzis pentru maşini este popular cu domeniul schiabil - pârtii chiar şi pe gheţar Grande Motte (3656 m), care este deschis şi pe timp de vară - sunt multe posibilităţi pentru a rămâne activ în Tignes şi totuşi să nu fiţi epuizaţi. Patinaj, scufundări sub gheaţă, drumeţii cu racheta de zăpadă, heliskiing sau snowkiting, căţărări pe ghiaţă sau plimbare cu snowmobilul - aici nu rămâne nici o dorinţă neîmplinită. Tignes (2.100 m) a fost la construit abia la sfârşitul anilor 50, după dispariţia "Tignes vechi" în lacul du Chevril (1952), în o vale la altitudine lipsită aproape complet de vegetaţie. Prin utilizarea a mult lemn şi piatră naturală, Tignes de astăzi vă aşteaptă cu un farmec tradiţional savoiard. "Le Lac", considerat centrul Tignes oferă multe activităţi sportive pe gheaţă. Aici se adună în special publicul mai tânăr - nu în cele din urmă datorită ofertei largi de après-ski, evenimentelor deosebite, restaurante.

Schiatul în sine joacă în Tignes întotdeauna rolul principal, dar este destul loc şi de Après-Ski! Numeroase baruri, restaurante confortabile şi mai multe discoteci sunt puncte centrale de întâlnire în Tignes. Unul din cele mai la modă este "Grizzly's Bar", cu atmosferă arctică. Pentru activităţi sportive autobuzul vă duce la Le Lac şi patinoarul natural de aici, apoi puteţi profita de piscina de la "Le Lagon". Ambele atracţii pot fi folosite în mod gratuit cu un skipass cu o valabilitate mai mare de 2 zile, pentru perioada valabilă pentru skipass. Cine caută ceva deosebit poate face scufundări sub gheaţa lacului Tignes! Dar punctul culminant din punct de vedere este cu siguranţă recent deschisul "Tignespace": un spaţiu modern de sport de sală şi conferenţe cu nenumărate posibilităţi. Terenuri de tenis, baschetbal, voleibal, handbal, badminton şi hochei, squash, perete de căţărări, zonă de atletism - toate visurile devin realitate pe cei 3.500 m².

Skipass-ul "Tignes - Val d'Isère" vă permite accesul la 300 km de pârtii cât se poate de bine preparate, cu legături asigurate impecabil de 86 instalaţii pe cablu. Domeniul schiabil este considerat - nu în ultimul rând datorită gheţarilor "La Grande Motte" şi "Pissaillas" - ca fiind foarte sigur în ceea ce priveşte zăpada şi este îndrăgit în aceeaşi măsură de experţi şi începători. Domeniile schiabile Tignes şi Val d’Isère oferă fiecare 150 km de pârtii variate şi sunt conectate peste Bellevarde (2827 m). Tignes oferă nu doar o vedere superbă asupra Lac du Chevril, ci este în acelaşi timp un teritoriu de schi excelent pentru începători care pot face primele alunecări pe Col du Palet sau pe pârtiile albastre şi verzi de mai sus de Tignes-Le Lac. Cei cu pretenţii mai ridicate găsesc în schimb oferta potrivită mai degrabă la domeniul schiabil glaciar de la Grande Motte, la altitudinea ameţitoare de 2456 m. Coborâri asigurate şi controlate pe zăpadă adâncă în Vallon de la Sache fac din domeniul schiabil un paradis şi pentru freerideri şi iubitorii de variante. Pârtia de aici acoperă o diferenţă de altitudine de 1198 m, cu o lungime de 2,8 km. O experienţă deosebită este snow-park-ul Tignes, care are tables, slides şi jumps speciale pentru începători dar şi pentru avansaţi şi experţi. Val d'Isère singură oferă alţi 150 km de pârtii, care sunt în general largi şi au un nivel redus de dificultate, situate mai exact pe platoul gheţarului Pissaillas. Domeniul schiabil a primit sigiliul "Famille Plus", coborârile locale sunt foarte potrivite pentru familii şi oferta pentru copii foarte extinsă, inclusiv de supraveghere. Există însă şi câteva pârtii roşii şi ture mai exigente - în special la Solaise, o delicatesă este aici coborârea de vale. La Pointe du Montet (3428 m) condiţiile de zăpadă sunt foarte bune pentru foarte mult timp şi puteţi schia fără mari probleme şi din iunie până în septembrie. Din buna infrastructură fac parte şi numeroase hot-spots Wi-Fi gratuite. La începutul sezonului 2017/2018 a intrat în funcțiune funicularul de 10 locuri „Solaise“, care înlocuiește Solaise-Express. Astfel se reduc timpii de așteptare considerabil, iar capacitatea de transport crește cu 40 %. Acesta pune la dispoziția călătorilr Wi-Fi gratuit și scaune încălzite. Domeniile Tignes şi Val d'Isère sunt conectate perfect şi garantează distracţie în stare pură!

Tignes dispune împreună cu Val d'Isère de 28 de km de pârtii pentru schi fond. Ambele oferă pârtii pentru câini şi pârtii pentru stil skating. O pârtie la altitudine vă stă la dispoziţie la Lac d’Ouilette (2.560 m) la Val d'Isère. Pentru accesul la circuitul de 3 km trebuie achitată o mică taxă, investiţia merită însă în orice caz – chiar şi pentru cei cu mai puţină experienţă! Tignes ere o pârtie la altitudine (6 km) pe gheţar la 2.900 m, pe care puteţi schia însă doar vara şi toamna. Datorită gradului ridicat de dificultate această poţiune trebuie lăsată celor cu experienţă. O provocare este şi pârtia „Manchet“, cu 6,5 km în Val d'Isère, în total pârtiile sunt însă mai degrabă uşoare şi medii.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Résidence Le Rond Point des Pistes, Tignes, Franta

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta